I dette indlæg vil vi gå i dybden med fem super sunde grøntsager, som du kan spise for at øge dit helbred.
Billede: https://www.pexels.com/da-dk/foto/sund-tomater-avocado-gronkal-1656666/
Broccoli er en helt fantastisk type grøntsag. Broccoli er et af de mest næringsrige grøntsager, man overhovedet kan spise. Her kan man bl.a. fremhæve, at broccoli er ekstremt rig på vitamin A, C, K, E og folat. Ud over det, så er broccoli også en enestående kilde til kalium, kalcium og jern.
Broccoli er også en lækker grøntsag, som man kan bruge i mange retter. Broccoli smager f.eks. godt i salater, wok, tærter, supper og som tilbehør til andre retter.
Ligesom broccoli, så er grønkål også uden tvivl et super grøntsag. Grønkål er meget rig på A Vitamin, E Vitamin, B6 vitamin, B vitamin, C vitamin, Kalcium og kostfibre.
Derudover er grønkål også super lækker at bruge i mange forskellige retter præcis ligesom broccoli. Grønkål er f.eks. super lækkert i coleslaw, pesto, smoothies, salater, supper og mange andre retter.
Løg er endnu et grøntsag, som du med fordel kan tilføje til din ugentlige kostplan. Gule løg er det typiske løg, men der findes også mange andre lækre løg. En af grundene til at løg er så sunde som de er skyldes, at de er fulde af meget sunde flavonoider, som gør en masse godt for kroppen.
Dertil smager løg fantastisk i mange forskellige retter og kan bruges på mange forskellige måder, så det er ikke svært, at tilføje løg til kostplanen.
Tomater er endnu en grøntsag, som er fantastisk sunde. Det skyldes, at tomater er meget rige på carotenoiden lycopen, som også er det der giver tomaten den meget røde farver. Dette indhold gælder også i puré og hakkede tomater.
Ud over det, så indeholder tomat også store mængder betakaroten, e vitamin, c vitamin og meget andet. Derudover er tomater super lækre og smager helt fantastisk. Du kan bruge tomater i en bred vifte af retter eller bare spise dem som de helt naturligt er.
Sidst men ikke mindst, så vil vi fremhæve gulerødder, som også er fantastiske at tilføje til din kostplan. Gulerødder er rige på fibre og vitaminer, samt betacaroten. Betacaroten omdannes til a vitamin, som bl.a. bidrager til at vedligeholde normal hud, normalt syn og et godt immunforsvar.
Derudover indeholder gulerødder også kostfiber, som hjælper med at skabe en god fordøjelse. Gulerødder kan spises rå eller tilføjes til mange forskellige retter.